Skip to content Skip to footer

Проекти и дискусии

“Най-чистото море”

“Ние сме във война с природата.
Ако я спечелим, сме загубени!”

Хърбърт Рийвс

Това е един проект за 8 мин. анимационен рисуван филм, реализиращ се с любезната подкрепа на Националния Филмов център.

Опитът на един моряк, подпомогнат от децата около него да намери най-чистото море.

Посредством спецификата на едно пътешествие, постепенно биваме въвлечени в разнопосочните агресивни действия на Човека срещу Природата.

Разбира се целта на нашия герой не е да се изяви като някой Супермен, а да се опита да помогне на всички засегнати от безотговорните и често безумни действия на обществото ни като цяло спрямо всичко, което ни заобикаля.

Структурата на изложението е класическа триактова. Начало – завръзка с построяването и пускането във вода на чудноватия кораб, развитие – кулминация с постепенното излагане на действието и няколкото екшън епизоди. И финал – развръзка, когато на зрителя ще бъде поднесена изненадата, че морякът, намирайки “най-чистото море” се е върнал всъщност у дома, при почистения от него и децата бряг.

Епилогът с разкостването на кораба ще е на фона на надписите.

Анимацията се предвижда да е динамична, с различни гледни точки и монтажни връзки, когато действието го изисква или съпоставка на сравнително отдалечени във време кадри, когато действието е разказвателно. Това своеобразно редуване допринася допълнително за приятното възприемане на филма.

В музикално отношение ще има разнообразие на музикални инвенции, заради различните по настроение епизоди.

animafilm © 2024. ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ.

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Ozeum